Түрлі тәсіл турасында
Суды жұмсартудың бірнеше дәлелденген жолдары бар. Бір қызығы, сіз таңғалуыңыз да мүмкін, суды қайнату оны жұмсартудың қолжетімді әрі қауіпсіз әдісі емес.
Қайнатамыз
Қайнату арқылы судағы металл тұздарын, көмірқышқыл газының буларын, хлорлы қосылыстарды және механикалық қоспаларды алады. Суды 15 минут қайнату және 4-6 сағат тұндыру ұсынылады. Бұл – тиімді нұсқа. Сағаттап қайнату және тәулік бойы тұндыру бойынша ұсыныстар бар.
Мұздатамыз
Су құйылған ыдысты мұздатқышқа алып, судың 2/3 бөлігі қатқанша күтіңіз. Қалғанын төгіп тастаңыз, өйткені оның құрамында зиянды заттар сақталады. Бір кедергісі – судың үлкен көлемімен үнемі жұмыс істеу мүмкін емес.
Химиялық тәсіл
3 литр суға 1 шай қасық ас содасын қосыңыз, міне, енді тамақ дайындауға болады.
Киім жуу үшін 11 литр суға 2 шай қасық құю қажет.
Ыдыс-аяқтағы қақты жою үшін, ішін 1 стақан сірке суымен сүртіп, 2 литр суға 1 шай қасық лимон қышқылы немесе лимон шырынын қосып, араластыра шаю керек.
Бүгінде судың қаттылығымен күресудің ең көп таралған және тиімді тәсілі – сүзгіден өткізу. Бірақ кейбір сүзгілер құбырдағы судың көрсеткіштерін дистиллятқа(толық тазарту) жақындататынын ұмытпаңыз. Яғни барлық қоспаларды толығымен тазалайды, алайда, бұл да жақсы емес. Мұндай сұйықтық ағзаға қажетті тұзды өткізбейді, сонымен қатар қажетті заттарды: кальций, калий және т. б. шайып тастайды. Сондықтан бұл жерде де тепе-теңдікті сақтау қажет.
Made on
Tilda